Over Roel ter Weele

Onafhankelijk financieel planner

Aangenaam, Roel ter Weele.

Vertrouwen, onafhankelijkheid, objectiviteit en oprechte interesse in mensen zijn mijn drijfveren.

Het is mijn specialiteit om je overzicht te geven in jouw financiële mogelijkheden. Door overzicht komt inzicht. En er blijkt vaak véél meer mogelijk dan gedacht.

Jou rust in je leven brengen. Daar krijg ik energie van. Door jouw financiën goed te regelen op een manier die bij jou past.

Ik laat je graag zien dat het mogelijk is om dromen waar te maken, zolang het realistisch is. Tijd om te ervaren dat geld een middel is en geen doel op zich.

Welke droom wil jij waarmaken?

Vijf weetjes over Roel

Welke ervaring heb je met financiën

Sinds 1983 heb ik als verzekeringsadviseur, hypotheekadviseur en financieel adviseur gewerkt bij verschillende banken, verzekeraars en tussenpersonen.

In 2010 besloot ik ondernemer te worden. In 2016 heb ik mijn certificering als financieel planner (FFP) behaald. Sindsdien zet ik mijn kennis en ervaring in om mensen te begeleiden met hun financiële vraagstukken.

Voor een compleet overzicht bekijk mijn LinkedIn-profiel.

Hoe kom jij tot rust?

Op verschillende manieren. Ik breng graag zoveel mogelijk tijd door in de natuur (wandelen, hardlopen, golfen, fietsen, mountainbiken). De stilte van de natuur brengt mij rust en inspiratie.

Verder staan hoog op mijn lijstje:

 • Luisteren naar muziek
 • Goede gesprekken met vrienden
 • Uit eten
 • Vakantie in het buitenland : campings of stedentrips om cultuur op te snuiven. Niet bakken in de zon op een overvol strand
 • Favoriete vakantielanden Italië en Engeland
Waarom ben je eigenlijk financieel planner geworden?

Omdat het allerliefste wat ik doe is mensen met hun geldzaken en ik merk dat ik ze het beste help door te werken als financieel (life) planner.

Ik denk in oplossingen en niet in producten. Financiële planning is een dynamisch proces.  Als het gaat over leven en plannen moet ik altijd aan dit plaatje denken:

 

Wat doe je om jouw kennis te vergroten?

Opleidingen en jaarlijkse permanente educatie. Op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op financieel, fiscaal en juridisch gebied, maar ook vaardigheden trainen zoals soft skills. Kennis is immers alleen nuttig als je weet hoe je het moet gebruiken. Verder o.a.:

 • Sparren met collega’s (je kunt veel van elkaar leren ) en specialisten zoals advocaten, fiscalisten en accountants.
 • Bezoeken van vakcongressen ( niet alle kennis, maar ook vaardigheden en inspiratie opdoen) en masterclasses
 • Netwerkbijeenkomsten bezoeken waarin je veel kunt leren van mede-ondernemers/vakgenoten, delen kennis en ervaring


Hoe zie jouw leven er uit naast je werk?

Ik ben getrouwd en heb 2 uitwonende zoons met partners. Ik heb een grote vriendenkring en hecht er aan mijn sociale contacten te onderhouden. Mijn top 3 favoriete bezigheden:

 • Mannendingen doen met mijn zoons (bijvoorbeeld klassieke auto’s bekijken)
 • Hardlopen bij de lokale atletiekvereniging Hanzesport
 • Goede films kijken op Netflix of in de bioscoop

Verder vind ik het ontzettend leuk om evenementen voor vrienden/colllega’s/familie te organiseren.

Recente blogs

Wat zeggen anderen over Roel?

"Roel heeft ons uitgebreid voorgelicht op financieel gebied. Hij heeft ons handreikingen gegeven hoe op termijn met “geld” om te gaan. Daarmee hebben wij meer zicht op de toekomst." - Martine van T.

"Roel is een allround financieel professional. Dat merk je. Hij biedt snel financieel overzicht. Zonder veel uitzoekwerk. Zodat je kunt werken aan wat belangrijk is in je leven. Met zijn kennis en ervaring kun je (financieel) meer dan je denkt. Een aanrader om een keer met Roel in gesprek te gaan." - Nick N.

"Roel, hartelijk dank voor je verhelderend gesprek. We hebben onderling veelvuldig de "doelen" besproken, dus je hebt wel wat aangewakkerd in positieve zin." - Maarten R.

Handige informatie

KvK nr: 08219218
BTW nr: NL001347477B11
IBAN: NL68KNAB0255829876

Algemene Voorwaarden

Privacy Statement

Aangesloten bij

Gratis plan maken

Klik op het logo om jouw plan te maken. Het is gratis en geeft veel inzicht.