Over Roel

Over Roel

Wie ben ik?

Sinds 1983 heb ik, Roel ter Weele als verzekeringsadviseur, hypotheekadviseur en financieel adviseur gewerkt bij verschillende banken, verzekeraars en tussenpersonen. Sinds 2010 ben ik ondernemer. In 2016 heb ik mijn certificering als financieel planner (FFP) behaald en besloten om mijn kennis en ervaring te gebruiken om mensen oplossingen te bieden voor hun financiële vraagstukken, niet om producten te verkopen. Dat past namelijk beter bij mij. Ik denk namelijk in oplossingen en niet in producten. Tevens vind ik het belangrijk om onafhankelijk en objectief te zijn. Dat bereik ik door een strikte scheiding van advies en product van advies te scheiden en geen commerciële banden te onderhouden met banken, verzekeraars of andere financiële instellingen.

Wat doe ik?

Ik begeleid mensen bij de keuzes die ze moeten maken bij hun financiële vraagstukken. Dat doe ik door de opties in kaart te brengen. Vervolgens maak ik de (financiële, fiscale en juridische) gevolgen hiervan inzichtelijk zodat er een weloverwogen keuze gemaakt kan worden. Dus ik geef overzicht, waardoor de klant tot inzicht komt en hij of zij weloverwogen beslissingen neemt.

Waarom doe ik wat ik doe?

Omdat ik het echt leuk vind, het is mijn passie. Ik krijg er energie van als ik iemand rust in zijn leven breng omdat hij/zij het goed geregeld heeft op een manier die bij hem of haar past. Ik geniet er van om de echte behoeften naar boven te halen. Om te helpen de droom mogelijk te maken, uiteraard voor zover de wensen realistisch zijn. Te laten ervaren dat geld een middel is en geen doel op zich. Puzzels oplossen. Vertrouwen, onafhankelijkheid, objectiviteit en oprechte interesse in mensen zijn mijn drijfveren.

Hoe doe ik wat ik doe?

De kosten voor het kennismakingsgesprek neem ik voor mijn rekening. Dit gesprek vindt bij voorkeur plaats de klant thuis of op zijn bedrijf. De woon/werkomgeving zegt namelijk veel over de persoon. Ik zoek de verbinding en onderzoek of er een vertrouwensbasis is. Dat laatste vind ik erg belangrijk, zonder wederzijds vertrouwen kan ik mijn werk niet naar behoren doen. Er moet een klik zijn. In dit kennismakingsgesprek inventariseer ik de wensen en vragen van de klant en geef ik aan wat ik voor hem of haar kan betekenen. Na commitment volgt er een inventarisatiegesprek waarin ik alle feiten verzamel en in gesprek ga om samen te bepalen wat de wensen zijn.

Ik vervul een coachende rol , verduidelijk daar waar nodig , vergewis mij ervan dat de klant de gevolgen ook echt begrijpt en kan overzien. De keuze is dan een natuurlijk gevolg. Uiteraard behoed ik klanten wel voor onverantwoorde beslissingen. De keuze moet vanuit de klant komen; geen advies opvolgen in de zin van “hij heeft er verstand van, dus laat ik het maar doen”.