Financiële planning

voor ondernemers

Jouw onderneming: goed gepland

Zijn mijn zakelijke wensen haalbaar? Een (nieuw) bedrijfspand, pensioen opbouwen, beleggen of andere vragen over vermogen?

Hoe ga ik om met financiële risico’s? Wie neemt de zakelijke beslissingen als ik dat niet meer kan? Hoe maak ik optimaal gebruik van mijn inkomsten?

Een selectie vragen waar een financieel plan jou antwoord op geeft.

Hoe ga jij om met:

  • Vermogensopbouw en -bescherming
  • Inkomensplanning – Pensioenplanning
  • Bepalen & behalen financiële doelen
  • Bedrijfsoverdracht / Ondernemingsplanning
  • Gevolgen belangrijke levensgebeurtenissen
  • Beleggen – Budgettering
  • Estate planning

Wanneer je ondernemer bent komt er een hoop op je af. Er gelden immers andere regels dan voor werknemers in loondienst. Met een financieel plan weet je precies hoe haalbaar jouw wensen zijn. Je krijgt inzicht in jouw financiën privé & zakelijk. Je hebt zekerheid dat de zaken goed geregeld zijn. Voor nu en voor later.

Je weet hoe je er voorstaat nu en in de toekomst. Dit geeft een stuk rust. Het financieel plan is tevens een perfecte basis voor het nemen van financiële beslissingen. Een bedrijfspand kopen, hypotheek oversluiten, pensioen opbouwen, gaan beleggen of een bedrijfsovername? En wat als er privé belangrijke gebeurtenissen zijn? Een financieel plan laat je zien wat in al deze situaties de juiste beslissing is.

Veel gestelde vragen

Ik heb al een accountant, kan dat samen?

Een accountant en een financieel planner vullen elkaar perfect aan. Beiden zijn financieel specialist, echter met een verschillende insteek.

Het grote verschil is dat een financieel plan zich richt op jouw vermogen en inkomen. Het inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband brengt en op een tijdlijn plaatst.

Daarnaast worden persoonlijke omstandigheden en belangrijke levensgebeurtenissen meegenomen. Het gaat dus verder dan alleen je onderneming, maar jou als geheel.

 

Wat is dat eigenlijk: een financieel plan?

Een financieel plan vergelijk ik altijd met een soort puzzel van jouw bedrijf. En puzzels oplossen vind ik geweldig. Alle opties in kaart brengen. De financiële, fiscale en juridische gevolgen inzichtelijk maken.

Al deze puzzelstukken helpen jou weloverwogen besluiten te nemen. Zo kun je jouw dromen voor nu en later waarborgen.

Verkoop je ook producten zoals verzekeringen of hypotheken?

Het korte antwoord: Nee. Het lange antwoord: Ik geef volledig onafhankelijk en objectief advies. Ik onderhoud geen commerciële banden met banken, verzekeraars of ander financiële instellingen. Dit past ook beter bij mij. Ik denk in oplossingen en niet in producten.

Hoe groot is mijn investering?

Mijn uurtarief bedraagt € 150. Voor ondernemers is dat exclusief BTW en voor particulieren incl. BTW. Ik hanteer een minimum van 2 uur.

In de praktijk komt dat neer op (schatting):

  • € 300 voor een klein advies
  • € 600 tot € 900 voor complexe vragen
  • € 2.250 voor een uitgebreide financieel plan.
Wat vind je van belang bij samenwerken?

Het is best wel een ding: je financiën bespreken met iemand. Ik zoek de verbinding en onderzoek of er een vertrouwensbasis is. Vooral dat laatste is belangrijk: zonder wederzijds vertrouwen is een optimaal advies niet mogelijk. Er moet een klik zijn.

Hoe begint een samenwerking?

Allereerst hebben we een kennismaking. Bij voorkeur bij jou thuis of op kantoor. Ik kom graag voor je toe en de kosten voor dit gesprek neem ik voor mijn rekening.

Tijdens het gesprek gaan we dieper in op jouw wensen en vragen. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden en hoe ik je daarbij kan ondersteunen.

Wat is het vervolg na een kennismaking?

Stel: We hebben een goed gesprek gehad en je stelt mijn hulp op prijs. Dan volgt er een gesprek om te inventariseren. Samen met jou verzamel ik alle feiten. Tevens gaan we in gesprek om te bepalen wat jouw wensen zijn.

Ik vervul een coachende rol. Verduidelijk daar waar nodig en help jou gevolgen echt te begrijpen en te overzien. Een natuurlijk gevolg daaruit zijn keuzes. Keuzes die jij uiteraard zelf maakt. Niet omdat ik het zeg, maar omdat jij het voelt.

Ik probeer je uiteraard wel te behoeden voor onverantwoorde beslissingen.

Aangenaam,
Roel ter Weele

Vertrouwen, onafhankelijkheid, objectiviteit en oprechte interesse in mensen zijn mijn drijfveren.

Als onafhankelijk financieel planner kijk ik samen met jou mee naar de mogelijkheden om je levensdoelen op kortere en langere termijn te verwezenlijken.

Recente blogs

Wat zeggen anderen over Roel?

"Roel heeft ons uitgebreid voorgelicht op financieel gebied. Hij heeft ons handreikingen gegeven hoe op termijn met “geld” om te gaan. Daarmee hebben wij meer zicht op de toekomst." - Martine van T.

"Roel is een allround financieel professional. Dat merk je. Hij biedt snel financieel overzicht. Zonder veel uitzoekwerk. Zodat je kunt werken aan wat belangrijk is in je leven. Met zijn kennis en ervaring kun je (financieel) meer dan je denkt. Een aanrader om een keer met Roel in gesprek te gaan." - Nick N.

"Roel, hartelijk dank voor je verhelderend gesprek. We hebben onderling veelvuldig de "doelen" besproken, dus je hebt wel wat aangewakkerd in positieve zin." - Maarten R.

Handige informatie

KvK nr: 08219218
BTW nr: NL001347477B11
IBAN: NL68KNAB0255829876

Algemene Voorwaarden

Privacy Statement

Aangesloten bij

Gratis plan maken

Klik op het logo om jouw plan te maken. Het is gratis en geeft veel inzicht.