Blog

Het doel van financiële planning
(1 minuut lezen)

Het grootse misverstand over financiële planning is dat je huidige financiën het uitgangspunt is. Niets is minder waar!

Het uitgangspunt van financiële planning is namelijk het door jou gewenste leven en de daarbij behorende levensstandaard. Welke activiteiten wil je (in de toekomst) realiseren? Wil je op wereldreis, de kinderen (financieel) ondersteunen, die droomauto of dat tweede huis kopen?

Of wil je het bedrijf overdragen en op welke leeftijd wil je stoppen met werken? Met andere woorden: wat zijn de dingen die jou in het leven voldoening geven en echt gelukkig maken?

Mijn taak

De taak van mij als financieel planner is om allereerst en bovenal ervoor te zorgen dat in kaart wordt gebracht wat jij daadwerkelijk belangrijk vindt.

Vervolgens zal een financieel plan worden opgesteld waarbij je inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband worden gebracht en op een tijdlijn worden geplaatst.

Doel van het plan

Op die manier wordt inzichtelijk gemaakt wanneer en hoeveel inkomen en vermogen nodig is om de door jou gewenste levensstandaard en uitgaven te kunnen bekostigen.

Het financieel plan is daarmee slechts een hulpmiddel waarin wordt beschreven hoe jouw financiële situatie optimaal ingericht kan worden om jouw persoonlijke doelstellingen te realiseren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een financieel plan? Neem dan een kijkje op deze pagina.