Diensten en werkwijze

Diensten en Werkwijze

Onafhankelijk financieel advies.

Ik vind dat uw belang alleen voorop staat als er een strikte scheiding is tussen advies en de verkoop van financiële producten. Daarom onderhoud ik geen commerciële banden met banken, verzekeraars of andere financiële instellingen. Dat is voor u de enige garantie dat u een echt objectief en objectief financieel advies van mij krijgt. Bij mij krijgt u dus echt onafhankelijk financieel advies.

Omdat ik als financieel planner alles in samenhang bekijk onderscheid ik mij van andere financieel adviseurs , die meestal maar naar één aspect kijken. Dat komt doordat veel adviseurs vooral zijn gericht op de verkoop van een financieel product. Ik denk in oplossingen en niet in producten.

Echtscheiding.

Ik ben gespecialiseerd in begeleiding bij echtscheiding. Ik begeleid ondernemers en particulieren bij echtscheiding. Denk daarbij aan berekening alimentatie, opstellen convenant en ouderschapsplan, verdelen van bezittingen en schulden, verdeling pensioen, waardebepaling onderneming en vaststellen inkomen van de ondernemer. Door deze werkwijze wordt voorkomen dat u wordt doorverwezen naar uw bank, fiscalist, hypotheekadviseur, verzekeringsadviseur, accountant of boekhouder. RTW Financiele Planning is namelijk fiscale, financiële en juridische kennis in één. Tevens word ik door advocaten en mediators ingeschakeld voor financieel gecompliceerde scheidingen.

Mijn diensten.

Antwoord op al uw vragen rondom:

 • Trouwen – Samenwonen – Scheiden
 • Erven – Schenken
 • Sparen – Beleggen
 • Nieuwe woning – Verbouwing – Tweede woning – Familiehypotheek
 • Nieuwe baan – Ontslag – Pensionering
 • Arbeidsongeschiktheid – Overlijden
 • Starten Onderneming

En alle vragen over financiële producten zoals:

 • Hypotheken – Leningen
 • Levensverzekeringen – Lijfrentes – Pensioenen
 • Sparen en Beleggen
 • Woekerpolissen

Kortom, alle vragen op financieel gebied voor nu, voor later en voor het geval dat …

Werkwijze.

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek bespreken we wat ik voor u kan betekenen.
Wat zijn uw vragen? Op welke punten heeft u behoefte aan advies? Huren of kopen? Financiering van een nieuwe woning? Hypotheek extra aflossen of niet? Sparen of beleggen? Samenwonen of trouwen? Eerder stoppen met werken? Ontslagvergoeding? Eenmanszaak of BV? Of gewoon alleen de behoefte om orde te scheppen in de wirwar van polissen, pensioenen, leningen, spaarrekeningen die u in de loop der jaren heeft verzameld? Alles mag op tafel.
Vervolgens maak ik een passende offerte met daarin een overzicht van uw vraagstukken en wat mijn werkzaamheden kosten.

Indien akkoord ga ik aan de slag en maak inzichtelijk wat u het beste kunt doen in uw specifieke situatie. Bijvoorbeeld: hoe kunt u uw hypotheek, pensioen, verzekeringen en beleggingen het beste laten aansluiten op uw toekomstplannen? Of wat kunt u het beste aanpassen in uw (levens)testament zodat u elkaar en uw kinderen verzorgd achterlaat bij onverhoopt overlijden?

Met uw DigiD ligt u in op de Ockto app (www.ockto.nl) waarmee worden uw financiële gegevens geüpload in uw virtueel klantdossier. Dit bespaart tijd en dus kosten waardoor mijn advies betaalbaar wordt. Voor alles wat u zelf kunt doen hoeft u mij tenslotte niet te betalen.

Op basis van mijn advies weet u wat de mogelijkheden zijn en of uw wensen en plannen haalbaar zijn. Mijn conclusies licht ik tijdens een adviesgesprek toe aan de hand van een begrijpelijk en duidelijk financieel adviesrapport.
Desgewenst kan ik u daarna begeleiden bij het uitvoeren van het advies. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van offertes of namens u overleggen met uw accountant, notaris, bank of tussenpersoon. Of overleggen met uw advocaat of mediator zodat u – alvorens een echtscheidingsconvenant op te stellen – inzichtelijk heeft wat de mogelijkheden en de consequenties hiervan zijn zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Tarieven.

U kunt bij mij terecht voor zowel een integraal financieel plan als voor aparte adviezen zoals een onafhankelijke check van een lijfrente of pensioen, advies bij uw belastingaangifte, advies voor (aanstaande) samenwoners of advies over schenken of erven.
De kosten voor het kennismakingsgesprek bij u thuis of bij u op de zaak neem ik voor mijn rekening. Na dat gesprek stuur ik u geheel vrijblijvend een offerte gebaseerd op mijn uurtarief. U weet dan precies waar u aan toe bent. Voor een mondelinge toelichting worden ook geen kosten berekend.
Als u op een later tijdstip nog vragen heeft over mijn advies, valt dat onder de “after-service”.

Serviceabonnement
Als u 1 jaar na het maken van een financieel plan inzicht wilt houden in uw financiële situatie kunt u bij RTW Financiële Planning een serviceabonnement afsluiten.
Hiervoor krijgt u :

 • Een jaarlijks updategesprek
 • Geen kosten bij eenvoudige vragen
 • Looptijd 1 jaar zonder stilzwijgende verlenging. Kosten hiervoor bedragen €25,00 per maand excl. 21% BTW
Richttarieven.

Mijn uurtarief bedraagt € 150. Voor ondernemers is dat exclusief BTW en voor particulieren incl. BTW. Ik hanteer een minimum van 2 uur.

In de praktijk komt dat neer op € 300 voor een klein advies, € 600 tot € 900 voor complexe vragen en ongeveer € 2.250 voor een uitgebreide financiële planning.